Wedstrijdverslag

Eindelijk weer tijd: wedstrijdverslag met knipoog

Nu carnaval weer achter de rug is, heb ik weer wat tijd om af en toe een verslagje te typen over de verrichtingen van mijn voetbalteam Hoeven 5. Zoals altijd een stukje proza met een dikke knipoog naar de realiteit uiteraard. Je vindt het verslag hieronder en op de Facebookpagina van Het Vijfde.

Van den Hout verliest fors bij debuut voor vv Grenswachters

Tom van den Hout heeft dit weekend zijn debuut gemaakt voor de formatie van Grenswachters 3. Een conflict met Hoeven5-coach Melisse hing al even in de lucht, maar dit weekend is de bom dus ook daadwerkelijk gebarsten. “Ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel bij Hoeven 5, kwam nauwelijks aan bankzitten toe”, aldus een teleurgestelde Van den Hout. “Je komt met bepaalde verwachtingen naar Hoeven 5, de trainer heeft mij destijds bovendien ook voldoende tijd op de bank toegezegd. Dan is het toch een tegenvaller als je wekelijks in het veld staat.” De zichtbaar geëmotioneerde alleskunner stak zijn teleurstelling voor de camera’s van RTL 5,6 niet onder stoelen of reservebanken, het was overduidelijk dat Melisse hem wat minder speeltijd zal moeten gunnen om de verhoudingen weer te herstellen. Melisse zelf was overigens in geen velden of wegen te bekennen voor commentaar op de kwestie. Diverse paparazzi beweren zijn auto te hebben gezien in Zeist, waar hij in gesprek zou zijn met de KNVB om Danny Blind op te volgen als bondscoach.
Gezien de resultaten van Hoeven 5 de laatste weken komt de interesse vanuit de voetbalbond niet uit de lucht gevallen. Deze week stond de ontmoeting met Grenswachters 3 op de kalender. Op papier een aardige confrontatie, want de ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. De wedstrijd stond bovendien in het teken van de strijd om de derde plek, die aan het einde van de rit het recht geeft op helemaal niks. Helaas bleek dat bij Grenswachters niet iedereen zin had om deze prachtige zondag op tijd het bed uit te komen. Acht spelers, inclusief keeper, hadden wel die moeite genomen en betraden met niet al teveel illusies het veld. Hoeven was op deze mooie zondag de beroerdste niet en besloot haar meest talentvolle speler uit te lenen zodat er nog íets van een wedstrijd op de mat kon worden gelegd. Enkele kolderieke situaties volgden uiteraard, maar zelfs met Van den Hout in het veld konden de Puttenaren niet voorkomen dat de match uiteindelijk eindigde in een doelpuntenfestijn voor Hoeven 5. Met doelpunten van Eversdijk (3), Schouwenaars (2), Bliek (2), Rommens (2), Frerichs (1), Melissant (1) en missers van Thomas Melisse (5) bleef de teller uiteindelijk steken op een zakelijke 11-0. Met 5 punten voorsprong en nog 4 wedstrijden te gaan mag de derde plek eigenlijk niet meer in gevaar komen, volgende week gaan we naar Etten-Leur voor de allereerste wedstrijd van Hoeven 5 bij Unitas ’30.