Wat ik voor mijn werk doe

Mijn werk: Online content maken

Bij IMG ben ik als medewerker E-commerce verantwoordelijk voor de inhoud van verschillende webshops zoals Profijt Meubel en het jonge merk House of Dutchz. Voor deze woonformules maak ik content zoals teksten, banners, nieuwsbrieven en landingspagina’s. Ook houd ik me bezig met het plaatsen van producten op de website vanuit een ERP-systeem.

In de meubelbranche is het beheren van een webshop een aparte uitdaging. Anders dan bij bijvoorbeeld kleding of schoenen, is een bank vaak verkrijgbaar met talloze verschillende opstellingen, bekledingen, kleuren en opties. Bij een populair model heb je het al snel over honderdduizenden verschillende configuraties. En de klant wil die anno nu het liefst nú online kunnen zien en morgen in huis hebben:)

Mijn werk: Online marketing

Consumenten bereik je vandaag de dag via 1001 kanalen: Adwords, retargeting, social media, e-mailnieuwsbrieven en natuurlijk SEO-optimalisatie. Maar bij (online) marketing hoort in mijn ogen ook een gebruiksvriendelijke website, waarop een bezoeker simpelweg kan vinden wat hij of zij zoekt. Dat klinkt heel logisch, maar het is de uitdaging om in het hoofd van de bezoeker te kruipen en door zijn ogen naar je website te kijken. Zo leer je na te denken over vragen als:

Welke informatie moet het eerste zichtbaar zijn op een productpagina?
Wat voor kleur maken we de buttons en de teksten?
Zeggen we ‘Direct leverbaar’ of ‘Uit voorraad leverbaar’?
In tegenstelling tot wat mensen soms denken is marketing dus niet alleen je product promoten door middel van reclame. Marketing omvat alle werkzaamheden die je als bedrijf uitvoert om een (duurzame) klantrelatie op te bouwen. Dat betekent dus ook bijvoorbeeld nadenken over dat ene woordje dat je website nét iets duidelijker maakt.

Mijn werk: Aanspreekpunt voor consument.. en directeur

E-mail, chat, telefoon, vragen over producten via de websites.. dagelijks heb ik veel contact met consumenten. Op een commerciële manier door het geven van aankoopadvies, maar ook door klanten te woord te staan die bijvoorbeeld een klacht over hun aankoop hebben. Dit is dan ook iets waarin ik in de loop der jaren veel waardevolle ervaring heb opgebouwd.

Daarnaast ben je als medewerker E-commerce ook aanspreekpunt voor ondernemers, die dagelijks vragen op je afvuren zoals ‘Hoe kan ik mijn winkelvoorraad tonen op de website’ of ‘Kun je me helpen met het uitnodigen van klanten voor het schrijven van een review?’. Heel divers dus!

Mijn werk: Analyse en strategie

Als een kip zonder kop kom je nergens, in welke branche dan ook. Samen met collega’s en ons online marketing bureau houden we de vinger aan de pols. Bovendien kun je door regelmatige analyse de informatievoorziening op een website verbeteren. Nadenken over veel gestelde vragen en hoe deze om te zetten in een beter functionerende website vind ik een van de leukste dingen van mijn baan.

Een voorbeeldje: via de chat kregen we opvallend veel vragen binnen over de voorraadstatus van een product. Daaruit kun je de conclusie trekken dat de informatie op de website voor veel mensen niet duidelijk is. We hebben dan ook nog eens grondig gekeken naar de exacte woorden die we gebruikten om uit te leggen hoe het bestelproces werkt. Want dat werkt bij een franchise organisatie nou eenmaal anders dan bij een meubelmerk met een groot centraal magazijn. En wat bleek? Nadat we de teksten op de productpagina’s aangepast hadden, kregen we de helft minder vragen en steeg de webshopomzet ook significant! En eer van je werk hebben is altijd leuk natuurlijk:)

Mijn werkplek

De foto op deze pagina is van mijn werkplek: het hoofdkantoor van de Internationale Meubel Groep in Etten-Leur, op nog geen 2km fietsen van huis. Uhm… of met de Kadett natuurlijk:) Ik heb het er erg naar mijn zin, niet in de laatste plaats door de collega’s die een gezonde balans weten te bewaken tussen hard werken, ergens de schouders onder zetten en op zijn tijd een lachsalvo:)

Wat vertel ik op een feestje over mijn werk?

Als je wil weten wat voor werk iemand doet, vraag ik niet wat voor beroep iemand heeft, maar vraag ik wat hij of zij op een feestje over zijn of haar werk vertelt.

Deze wijsheid kreeg ik ooit van een vriend. Er zit inderdaad wat in, zo weet je gelijk wat iemand het leukste vindt aan zijn of haar werk. Toen ben ik eens gaan nadenken… wat vertel ik eigenlijk op een feestje over mijn werk? Na lang nadenken wist ik het: ‘Ik houd me bezig met bijna-alles-waar-jij-niet-bij-stil-staat-voordat-je-meubels-koopt’

Het grappige daarbij is dat heel veel mensen denken dat ze bij de 5% horen die écht geen internet gebruiken bij de aankoop van meubels. Totdat je ze vraagt of ze ook niet even hebben gekeken of hun favoriete meubelzaak op zondag open is, of dat ze bijvoorbeeld een (automatische) e-mail hebben ontvangen wanneer hun bestelling bezorgd wordt. Zelfs anno nu staan veel mensen niet stil bij het feit dat internet een onmisbare schakel is geworden in bijna elk aankoopproces, van supermarkt tot auto en van sportschoenen tot bankstel.

Wat is er zo leuk aan mijn werk?

Commercieel communiceren

Precies de juiste snaar raken, bij elke vorm van communiceren. Of het nou gaat om website content, een landelijke e-mailcampagne of een poster.. alleen in de juiste vorm heeft de inhoud effect.

Creatief met nieuwe ideeëen

Niet alleen bij het creëren van content, maar ook bij het bedenken van oplossingen voor E-commerce uitdagingen komt aardig wat creativiteit om de hoek kijken. En dat vind ik echt heel heel leuk.

Meedenken met de klant

Als medewerker E-commerce ben je een onmisbare schakel in het aankoopproces van de klant. En daar valt een hoop in te verliezen, maar nog meer te winnen.

Mijn bagage

Sinds een paar jaar ‘zit ik dus in de meubels’. Zoals je wel vaker hoort, had ik van tevoren nooit gedacht dat ik in die hoek terecht zou komen. Aan de NHTV in Breda heb ik een opleiding Vrijetijdsmanagement gevolgd, niet eens in de richting van E-commerce of Marketing dus. Laat staan dat het iets met meubels te maken heeft. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren gewerkt in diverse functies bij verschillende bedrijven in de evenementen- en recreatiebranche. Daarvan waren de meest in het oog springende Bedrijfsleider bij evenementenlocatie Fort de Hel en Sales medewerker Groepsuitjes bij Indoor Skydive. Ik heb het altijd hartstikke naar mijn zin gehad, de vrijetijdsbranche is echt een fantastische werkplek.

Ook heb ik een hoop ervaring op kunnen doen die in elke branche toepasbaar is. Als bedrijfsleider leerde ik strategisch denken en verantwoordelijkheid te dragen, als commercieel medewerker leerde ik commercieel denken en in heel veel trainingen en praktijksituaties heb ik mezelf sterk gemaakt in communicatie. Van het schrijven van een webtekst tot een face-to-face gesprek met een boze klant, stuk voor stuk waardevolle competenties waarmee je uiteindelijk het allerbelangrijkste leert van marketing: signaleren waar je doelgroep behoefte aan heeft en daarop je communicatie afstemmen.

In de zomer van 2014 werd ik getipt over een leuke vacature bij IMG. Inmiddels werk ik alweer een tijdje in mijn huidige functie, waarin ik alle leuke dingen hierboven kan combineren met mijn opgedane kennis en ervaring.